N-a fost deloc greu sa intelegeti cam ce face fiecare dintre cele doua tipuri de calorifere de mai sus. Tehnologia lor este secretul care sta in spatele functionarii pe perioade indelungate a caloriferelor.
Probabil ca v-ati intrebat cum de uleiul caloriferului electric rezista asa de mult fara a fi schimbat. Aceasta ar fi una dintre intrebarile pe care multi (si-)o adreseaza: ce ulei foloseste un calorifer electric? Uleiul din interiorul unui calorifer este unul special, unul care reuseste in mod surprinzator sa nu se arda si sa nu fie nevoie de schimbarea sau umplerea rezervorului.
Acest ulei al caloriferelor electrice se numeste ulei hidroizolant de transformator. Nu e nevoie de mentenanta pentru caloriferele pentru ulei si nu esti niciodata pus in situatia de a te confrunta cu riscurile asociate flacarilor sau gazelor nocive.
E foarte important si satisfacator sa stii ca te ve bucura de caldura degajata de aparat chiar si atunci cand ai oprit alimentarea electrica a sa. Acest lucru contribuie la eficienta energetica a echipamentelor electrice din casa ta.
Termostatul iti permite sa-ti personalizezi setarile caloriferului in functie de temperatura din camera. Pur si simplu setezi temperatura pe care o doresti in camera si caloriferul va functiona doar atunci cand valoarea termica a aerului din incapere scade sub cea setata de tine pe termostat.
Un calorifer electric cu ulei, de asemenea, nu are nevoie de vreun proces complex de instalare. Se comporta exact ca orice alt electrocasnic pe care il cumperi. Pur si simplu il bagi in priza, il pornesti, reglezi temperatura si il lasi sa isi faca treaba.
Ce-i drept, dureaza putin pana ce uleiul se incalzeste, mai ales daca a fost lasat sa se raceasca complet. Totusi, nu va dura foarte mult si incaperea se va incalzi rapid de indata ce temperatura caloriferului creste.
Intr-un timp foarte scurt temperatura ridicata, care in mod normal ar fi ajuns sa incalzeasca uleiul, parcurge conductele caloriferului si incalzeste direct structura metalica a sa. In acest mod camera va ajunge sa se incalzeasca extrem de rapid.
Desi nu retine caldura la fel de bine precum cele cu ulei, tehnologia iti ofera avantajul de a tine caloriferul mai putin timp pornit, economisind astfel energie. S-a demonstrat faptul ca acestea sunt cu cel putin 30% mai eficiente fata de celelalte sisteme de incalzire.
Tehnologia fara ulei este foarte sigura si prietenoasa cu mediul inconjurator, folosind un material care este complet reciclabil. De obicei, aceste calorifere electrice fara ulei au o durata de viata foarte mare si sunt extrem de eficiente in calitatea lor de echipamente de incalzire.
As vrea si eu doua calorifere cu care sa incalzesc un living mai mare. Daca se poate sa fie portabile ca sa le pot muta dintr-o camera in alta.
Salutare, Aurel!
Noi iti recomandam caloriferul electric Star-Light YOH13B. Are un pret decent, o putere destul de mare pe care o poti regla pentru a ajusta randamentul(consum – performanta), dispune de un termostat reglabil si o serie de functii de siguranta(precum protectie supra-incalzire). Designul este unul placut, usor de integrat in aproape orice decor. Ce-i drept, nu te poti astepta sa folosesti un calorifer electric ca sursa principala de incalzire, chiar si pentru o camera. E bun atata timp cat il folosesti pe o perioada de cel mult 3-4 ore pe zi la a doua treapta.
buna ziua ,as dori daca aveti un calorifer cu ulei cu 20 elementi.de unde as putea sa cumpar unul?
Nu prea se gasesc calorifere cu ulei cu 20 de elementi. Cel mai bun calorifer electric cu ulei pe care ti-l putem recomanda ar fi Home FKO 13 LCD, calorifer cu 13 elementi si 3 trepte de reglare a temperaturii.
In magazine vei gasi modele cu cel mult 15 elementi, iar sanse sa gasesti calorifere cu cel mult 20 de elementi sunt pe site-urile de anunturi.
Buna, am o intrebare legata de caloriferele cu ulei si protectie la supraincalzire. Abia ce am achizitionat un Zass ZL 11 SL, termostatul este silentios, dar protectia supraincalzire este extrem de zgomotoasa. In plus actioneaza de 5-10 ori pe minut…oare asa trebuie sa fie protectia supraincalzire? Pocnituri in continuu? Mai multa lume remarca aceste pocnituri/ cuplari decuplari. E greu de lasat in functiune pe timpul noptii. Asa sunt toate cele cu protectie supraincalzire? multumesc anticipat pentru raspuns.
N-ar trebui sa fie foarte zgomotoase. Nu putem aproxima cat de intens este sunetul produs. Putea fi un defect al unui singur calorifer, insa daca spuneti ca mai multa lume a sesizat aceasta problema, e foarte posibil sa fie o defectiune generala. Cel mai bine ar fi sa mergeti la un service(din garantie) si sa reglementeze problema, asta daca este posibil. Daca nu, ma tem ca trebuie sa ramaneti cu el si sa suportati zgomotul sau sa va indreptati spre alt model. De regula, suntele cu intensitate redusa devin o obisnuinta si n-o sa mai fie deranjante, dar, ma repet, nu pot anticipa cat de tare se aude.